About

Coen Dijkstra werd op 6 april 1994 geboren te Leeuwarden. Op zevenjarige leeftijd ging hij op Algemene Muzikale Vorming. Dit was de opmaat voor zijn grote liefde voor muziek. Na 2 jaar  Algemene Muzikale Vorming te hebben gevolgd ging hij naar de open dag van Centrum van voor de Kunsten Parnas in Leeuwarden. Daar kreeg hij voor het eerst te maken met zijn grote passie. Slagwerk. Vanaf 2003 kreeg hij lessen van Peter Wijnbergen op marimba. Toen hij in 2008 in de net opgerichte Talentenvoorziening van Parnas kwam, kreeg hij lessen in slagwerk van Johan Faber.

Na 2 jaar les te hebben gehad bij Johan Faber en het behalen van zijn HAVO diploma in 2011, ging hij naar de vooropleiding van het Prins Claus Conservatorium in Groningen, waar hij nu studeert bij Tatiana Koleva, Luuk Nagtegaal, Joeke Hoekstra. Daarbij studeerde hij lichte muziek op vibrafoon in de Jong Talentenklas Jazz van het Prins Claus Conservatorium, en zit hij bij de Youth Percussion Pool, een academie voor jonge getalenteerde slagwerkers van over de hele wereld, opgezet door zijn docente, Tatiana Koleva.

Van 2006 tot 2011 was Coen paukenist en slagwerker bij het Frysk Jeugd Orkest. Momenteel speelt hij regelmatig projecten bij het NJO, Dutch Orchestra and Ensemble Academy. Ook volgde hij een stage bij het Noord Nederlands Orkest, waarna hij regelmatig meespeelt als remplacant.

Coen won verschillende prijzen op concoursen, waaronder een 3e prijs en twee 1e prijzen op het Prinses Christina Concours, de 1e prijs cum laude op het Majestic International Percussion Event, en de 2e prijs op de Yamaha Music Foundation Percussion Scholarship.

Naast orkest en solo houdt Coen zich ook bezig met kamermuziek, zo vormt hij samen met Daphne Schrama (klarinet/basklarinet) het CoDa Duo, ter promotie van hedendaagse muziek. Ook speelde hij solo voor het Fries Kamerorkest.

In september 2013 had Coen de unieke gelegenheid masterclasses te volgen van Keiko Abe, pionier van de moderne marimba, componiste en marimba virtuoso, waarna ze hem uitnodigde bij haar te komen studeren aan Toho Gakuen School of Music in Tokyo, wat hij in 2014 deed in de vorm van een uitwisseling.
Verder volgde hij masterclasses bij o.a. Ruud Wiener, Emmanuel Sejourné, David Friedman, Nanae Mimura, Jean Geoffroy en het Tchiki Duo.
Ook kreeg hij de gelegenheid te werken met prominente componisten als Peter Klatzow en Yasuo Sueyoshi.

Coen speelt een breed repertoire op marimba en slagwerk, zowel klassieke, moderne, etnische en lichte muziek.